Veliko priznanje

Za stonoteniski klub Novi, ova godine je bila najuspješnija. Jesenji smo prvaci, i put ka četvrtoj tituli za seniore i drugoj tituli za senorke je otvoren. Mladji takmičari, osim dominacije na državnim takmičenjima, napravil su iskorak i na evropskoj sceni.

Medjunarodni novogodišnji  turnir u Novom Sadu izbacio je novu zvjezdu, osmogodišnjeg Milana Vučetića, koji je osvojio srebro u pojedinačnoj i ekipnoj kategoriji, u konkurenciji do 10 godina.Od Milana tek očekujemo dobre rezultate, jer su njegov talenat i upornost nešto što se ne sreće često.

Naš najtrofejniji mladji igrač, reprezentativac Crne Gore, Jakša Krivokapić je posle sjajne godine, i prvog evropskog srebra u Slovačkoj, godinu završio na 9. mjestu evropske, i 16. mjestu svjetske top liste U13. To ga je kvalifikovalo da bude nominovan za titulu najboljeg mladog dječaka i budućeg asa u individualnim sportovima, u verziji MNE Sport TV. Sa 75% glasova, sinoć mu je u Podgorici, u hotelu Hilton, uručeno i to veliko priznanje.Iza tih rezultata stoji svakodnevni, naporan rad Jakše, trenera Cubovića, nacionalnog trenera Saše Dragaša i kluba.

I naravno, ovo je samo još jedna uspješna godina našeg kluba, i dobro prolazno vrijeme ka cilju da u Herceg Novi donesemo dosta evropskih i svjetskih medalja, te da naš grad bude, ne samo grad stonog tenisa, već značajna stonoteniska destinacija za mnoge velike dogadjaje. Od 2022 krećemo sa velikim medjunarodnim turnirima u našem sportskom centru – prolećni i jesenji Herceg Novi open, ali i sa organizacijama velikih gradskih dogadjaja za sve uzraste, u saradnji sa sportskim centrom.Sa velikim nestrpljenjem čekamo i nove buduće asove, i naš klub je otvoren za upis stalno.