STK “Novi” TREĆI PUT DRŽAVNI PRVAK

STK Novi je na spektakularan način opravdao priznanje za najbolji hercegnovski sportski kolektiv u 2020. godini. Ponovljen je uspijeh iz prošle sezone, kada smo bili četverostruki prvaci u svim muškim kategorijama, od najmlađih kadeta do seniora, a dodali smo ove sezone još i titulu prvaka države za seniorke.

I sve to smo opet uspjeli ostvariti bez ijednog izgubljenog meča u svim kategorijama.

Hercegnovski stonoteniseri zasluženo pretenduju da budu uzor i dalje, ne samo u svom gradu, već i daleko šire.

Poslednju, petu titulu u ovoj sezoni, mušku seniorsku, branili smo proteklih dana u uzbudljivom finalu sa Budvom. Do dvije pobjede, rezultatima 4:3 stigli smo uz dosta uzbuđenja i neizvjesnosti. Obje ekipe igrale su sjajno i prikazali najbolji stoni tenis viđen u Crnoj Gori poslednjih godina.

Predsjednik kluba Ranko Boca čestitao je Budvanima na fantastičnoj igri i istakao da je dobra igra sa tako dobrom ekipom bila očekivana.

– Znali smo da će igre biti dobre i da su jaka ekipa, ali ovo što su prikazali nas je oduševilo i prevazišlo naša očekivanja. Savić i Marinković su „grizli“ za svaki poen, dovodili mečeve u neizvjesnost i stalno držali otvorenu mogućnost da titula završi u Budvi. Moji momci su igrali posvećeno, možda za nijansu ispod onoga što su njihovi dometi. Ali kada je bilo najpotrebnije, znali su da pokažu klasu i dođu do pobjeda – kazao je on.

Meč odluke, smatra Boca, drugog dana finala odigrao je Filip Radulović i pokazao smirenost i fantastičnu igru protiv razigranog i sjajnog Nikše Martinovića.

– Očekuje nas sigurno još interesantnija sledeća sezona, jer će klubovi biti ozbiljno pojačani. Mi ćemo par dana odmoriti i onda razmišljati o daljim koracima. Sada nas čeka kamp za evropske talente u Podgorici u organizaciji Evropske stonoteniske federacije, krajem maja i kamp za najmlađe u Ulcinju, u junu, čime bi završili klubske aktivnosti. Takođe imamo i kvalifikacije za evropsko seniorsko prvenstvo u Bugarskoj, gdje je naš Filip, ali smo i mi nekako uključeni u sve reprezentativne aktivnosti na ovaj ili onaj način – najavljuje prvi čovjek kluba.

Klub od prvog dana gradi kolektiv koji karakterišu dobra energija, posvećenost i veliki rad. U fokusu su najmlađi, i rad sa djecom je put koji gradimo.

Boca navodi da su klubu trenutno najveća kočnica loši uslovi za rad, ali uprava kluba, u saradnji sa lokalnom upravom, pokušava da iznađe neko adekvatno rješenje. Uz veliku podršku grada, i Sportskog centra Igalo, sigurni smo da će se rješenje iznaći. To je prosto preduslov da klub zakorači na evropsku scenu, za koju treba još više raditi. A to je ono što je STK “Novi” zacrtao kao krajnji cilj – evropska scena.

Pogledajte kako su:

prenijeli naš uspjeh.